Intan Liana Berbohong... Hentikan Drama Air Mata, Izreen Azminda Tak Salah - Ude Wahid

Share:

Akhirnya Ude Wahid dan Intan Liana kini disahkan telah bercerai dengan talak satu pada hari ini.

Ude Wahid yang merupakan seorang pemuzik menceraikan Intan dengan talak satu kira-kira pukul 9.50 pagi di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur.

Lafaz cerai dibuat di hadapan hakim syarie, Shaiful Azli Jamaluddin dan Intan perlu menjalani tempoh edah selama kira-kira tiga bulan bermula tarikh lafaz cerai dibuat.

Dalam pada itu, selepas semuanya telah selesai, suami kepada pelakon Izreen Azminda iaitu Ude Wahid menjelaskan beberapa kenyataan yang dikeluarkan bekas isteri pertamanya, Intan Liana Saleh pada 28 Februari lalu itu tidak benar.

Ude atau Muhammad Radzi Abdul Wahid, berkata rumah tangga dia dan Intan Liana sudah lama bermasalah sejak dua tahun lalu sebelum Ude mengenali Izreen Azminda lagi.

Malah, Intan juga mengetahui punca sebenar keretakan rumah tangga memandangkan mereka pernah berkali-kali membincangkan masalah tersebut.

Pemuzik bebas itu juga menegaskan segala masalah yang timbul dalam perkahwinan dia dan Intan tidak ada kena mengena dengan Izreen.

Kata Ude Wahid lagi, dia memohon agar bekas isterinya itu juga berhenti dan tidak perlu lagi membuat drama air mata.

Ini komennya:

"Apa yang Intan keluarkan kenyataan mengatakan yang dia tidak tahu punca sebenar penceraian itu adalah pembohongan semata-mata.

"Dia tahu puncanya. Rumah tangga kami sudah mula bermasalah sejak dua tahun lalu. Sebelum saya mengenali Izreen lagi.

"Kami juga sudah beberapa kali bincang perkara ini dan mengambil keputusan bersama untuk bercerai"

"Izreen tidak bersalah dalam hal ini dan dia juga tidak ada kena mengena dengan masalah rumah tangga kami.

"Berhenti salahkan Izreen. Saya mohon Intan hentikanlah drama air mata"

Sementara itu, Intan Liana juga ada memberi kenyataan selepas diceraikan Ude Wahid.

Dalam pada itu Intan berkata, dia sedikit pun tidak menyimpan perasaan dendam terhadap Ude untuk menceraikannya bagi meneruskan kehidupan dengan Izreen Azminda.

Intan Liana berkata, dia menganggap jodohnya dengan Ude hanya setakat ini sahaja selain menerima takdir itu dengan hati terbuka.

Ini komen Intan:

"Saya reda dengan takdir yang Allah tentukan untuk saya dan terima jodoh saya sampai di sini. Saya tidak marahkan Ude atas apa yang berkaku ini.

"Saya baik-baik saja. Malah pihak keluarga saya juga menerima keputusan ini dengan hati terbuka"

Mengenai hak penjagaan anak-anak, Intan Liana berkata, dua cahaya mata mereka masih dalam jagaanya.

Pihaknya bakal memfailkan hak penjagaan sepenuhnya serta tuntutan lain selepas ini.

"Sepanjang kami tidak tinggal bersama Ude bebas membawa anak-anak untuk bersamanya.

"Saya tiada masalah untuk Ude mengambil anak, tapi saya akan failkan hak penjagaan sepenuhnya dan tuntutan lain selepas ini"

Untuk pengetahuan, Ude dan Intan berkahwin pada 1 Mac 2013 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Arish Muqri, 3, serta Ariq Muqri, 1.

Pada November lalu, pelakon Izreen Azminda mendedahkan sudah berkahwin dengan Ude pada 8 Ogos 2017 secara tertutup dan ia dirahsiakan atas permintaan suaminya itu.

Izreen mempunyai seorang anak lelaki iaitu Muhammad Adrian Umar yang kini berusia lima tahun hasil perkahwinan terdahulunya dengan jurukamera iaitu Muhammad Riza.

Sumber: mStar

Tiada ulasan