Pelakon Sharifah Amani Tolak RM1 Juta.. Ini Kisah Penuhnya Yang Ramai Tak Tahu..

Share:
 
Pelakon cantik jelita Sharifah Amani membuat satu pendedahan mengejutkan apabila mengatakan dia telah mendapat tawaran lumayan dari satu syarikat produk kecantikkan.

Syarikat berkenaan merupakan pengeluar produk memutihkan kulit dan ingin mengambil Sharifah Amani sebagai dutanya dan untuk mempromosikan produk berkenaan.

Namun, Sharifah Amani menyatakan dia telah menolak tawaran tersebut walaupun ditawarkan sebanyak sejuta ringgit.

Kata Sharifah Amani lagi, ibunya iatu Fatimah Abu Bakar telah menegurnya dari menerima tawaran berkenaan kerana pelakon itu sememangnya sudah memiliki kulit yang putih yang datangnya dari genetik bukannya dari produk memutihkan kulit.

Kerana kata-kata ibunya itu, Sharifah Amani lebih bertanggungjawab dan menolak wang jutaan ringgit.

Sharifah Amani akui dia tidak akan menjadi kaya dan akan sentiasa sendu namun mengatakan rezeki ada di mana-mana dan duit bukan segalanya.

Ini pendedahan penuh dari Sharifah Amani:
 
"I don’t think I’ve ever endorsed anything without using it for myself first. My Mama taught me if I was going to tell people that this particular product was good I had to make sure for myself first. Itu tanggungjawab kita. Nak yakin orang untuk beli kita kena yakin dulu.

"Pernah sekali a whitening product nak kasi kita bayaran setuja untuk jadi duta dia. “Sedap nya duit tu”  I thought. Then my Mama tegur “Awak tu cerah pasal genes bukan pasal cream. Orang Asia mana ada putih macam Mat Salleh? Product tu ada bleach, bahaya untuk kesihatan”.

"So end up tak jadi lah duta product itu. Sejuta pun bye bye. Tapi Mama kita yakin kan kita yang rezeki akan ada di mana mana. Duit bukan segalanya. Tanggungjawab kita pada masyarakat lebih penting daripada kepentingan diri sendiri. Syukur for my Mama. I love you @fatibee

"And that’s why I will never be kaya and is forever sendu. Integrity doesn’t pay the bills. Rarely do you make loads of money without some casualties. The question is, how far are you willing to gamble with your self worth? Have honour. Your parents brought you up better than that. 

Wow, memang bagus betul Sharifah Amani ni. Memang amat bertanggungjawab orangnya dan mementingkan integriti berbanding wang ringgit. Tahniah diucapkan buat Sharifah Amani.

Semoga lebih banyak selebriti seperti ini.

Sumber: Laman Media Sosial Sharifah Amani

Tiada ulasan