Ditegur Tak Pakai Tudung Dengan Elok.. Lihat Reaksi Zarina Anjoulie

Share:

Beberapa hari yang lalu, pelakon Zarina Anjoulie telah menerima satu teguran dari seorang netizen.

Netizen ini telah menegur cara pemakaian tudung Zarina Anjoulie.


Namun teguran dari netizen ini telah berjaya mencuri perhatian ramai.

Cara teguran itu dibuat adalah menerusi DM (direct message) dan ianya ditulis dengan penuh kelembutan dan berhemah.

Ini telah membuat ramai yang terbuka hati setelah membaca teguran berkenaan.

Zarina Anjoulie sendiri memandang teguran itu sebagai sesuatu yang amat baik dan telah memuatnaik foto teguran itu di laman IG miliknya.

Ini tulis Zarina Anjoulie:


"I think this is so sweet . Sometimes memang perlu pun org tegur camni sebab kita ni kadang terlalai la pulok. Dah kalau benda betul kan kalau isu camni memang gilo la den kalau i melenting sah2 utk kebaikan"



Sementara itu, di ruang komen ramai yang memebrui respon yang amat positif.

Rata-rata memuji cara teguran yang penuh kelembutan itu.

Dan ada juga yang memuji Zarina Anjoulie kerana menerima teguran berkenaan.

Ini antara komen netizen lain:

~azyankarib: "Awww Anju youre so nice

~ema.zin: "Terima kasih Allah.. kerana sy terbaca caption Anju ni.. seumpama ALLAH menegur sy juga... sy juga seorg hamba yg lalai juga

~aisyah.shane: "So soft advise kan...kte pon leh terima..semoga pengakhiran anju dan kte semua yg baik2 nnt...love u anju..rajin & gigih carik rezeki yg halal kan utk besarkan anak.

~imohdfitri: "Nice.. kdg org nak menegur tp cara salah

~owh_eryn: "suka anju..baik pandai hormat org

~hqqalisyacantek: "Bagus nasihat tu.. hakikatnya ramai nak tegur cuma tak ter DM je

~scha_ajip: "Respect kt anju...luv u anjuu

~kyra.see: "You have a kind and good heart; Allah syg sgt kat anju tu...in shaa allah lets become better bit by bit yer anju

~emmeyjeff: "Dalam diam makin suka pulak dengan Anju ni. very humble person. Keep it Anju!

~cikgumandarin_zazah: "Cara dia tegur pun elok je... Dgr pun sejuk... Nak melenting pun x jadi..

~lunch_box: "Tersentuh saya baca teguran akak ni.. sejuk je rasa hati.. in a way saya pun terasa nak berubah jadi lebih baik. Semoga Allah melindungi dan merahmati Akak ni dan Anju..

~h_sleather.co: "Bgusnya..mcmni lah baru betul cara tegur..yg tegur cara elok..yg menerima pun dgn cara yg elok..smoga kita smua sentiasa diperlihara Allah SWT..

~luxieyara_rose_fl: "Bagus anju... Bkn senang org nk trima teguran @zarina_anjoulie

Semoga teguran seperti ini menjadi trend kepada semua. Sila DM dan berilah kata-kata yang lembut, barulah teguran itu akan diterima orang lain.

Baca juga:

~Kisah Rm20 Juta, Rm80 Ribu dan Maya Karin (BACA SINI)
~Takziah Keluarga Rosma (BACA SINI)

Tiada ulasan